Studies en stages bij AH

Work, work, work, work work én je diploma halen

Je diploma halen terwijl je werkt bij het mooiste retailbedrijf van Nederland. Als dat geen win-winsituatie is, eten we een bonuskaart op. Werken en leren, dat kan dus bij Albert Heijn. Maar hoe pak je dat aan? Check dit blog!

BOL of BBL?

Bij Albert Heijn, maar ook bij andere bedrijven, is een diploma net zo belangrijk als werkervaring. Door school met een parttimebaan te combineren, leer je op een toffe manier hoe het is om te werken in de retailsector en wat een werkgever van je verwacht. Je werkt met leuke collega’s en krijgt allesbehalve een ‘skere’ salaris.

Ben je een MBO-student, dan zijn er twee mogelijkheden bij Albert Heijn: BOL en BBL. De eerste afkorting staat voor ‘beroepsopleidende leerweg’ en de tweede voor ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Als BOL-student loop je een of twee dagen stage als Vulploeg- of Verkoopmedewerker of als onderdeel van het Kassateam. De rest van de week ga je naar school.

Bij BBL is het precies andersom. Je werkt minimaal 20 uur in de winkel en je gaat één dag in de week naar school. Er zijn nog meer mogelijkheden. Iets voor jou? Check ze uit op SAM.

HBO Duaal

Albert Heijn biedt iedereen een kans die het HBO wil halen. Dat is te mooi om aan je neus voorbij te laten gaan: de mogelijkheid om Assistent Supermarktmanager (ASM) te worden. Grijp je deze kans met beide handen aan, dan ga je de HBO-opleiding Ondernemerschap & Retail Management volgen aan de NHL Stenden Hogeschool. En naast je studie (duaalprogramma) werk je in de winkel om geld te verdienen en jezelf te ontwikkelen tot een eindbaas die fluitend een supermarkt met 150 werknemers kan leiden.

Kies je hiervoor, dan zul je wel vier jaar lang moeten knallen, op de werkvloer én in de schoolbanken. Als teamleider of teamleider in spé, ga je in het eerste jaar 20 uur per week aan de slag in de winkel en de rest van de tijd ben je aan het blokken om dat felbegeerde HBO-diploma te behalen. In de jaren erna ga je meer uren werken en krijg je extra taken om je voor te bereiden op functie van ASM. Zodra je dat diploma hebt, ga je fulltime aan de slag, krijg je een goed salaris (plus bonussen) en zorg je met de supermarktmanager voor het reilen en zeilen van de winkel. En bij zijn afwezigheid run je de hele winkel in je eentje. Vet!

Stage op het hoofdkantoor

Op het hoofdkantoor werken alleen maar mannen en vrouwen in pak. Met een zwart koffertje en een pen in hun borstzak… Nee hoor, absoluut niet! Het hoofdkantoor is eigenlijk net als een AH-winkel. Met de meest verschillende mensen van allerlei achtergronden. Eigenlijk moet je zelf gewoon even komen kijken. Dus ben je een talentvolle 3e of 4e jaars HBO- of WO-student en zit je vol goede ideeën? Kom een half jaartje stage lopen of kom langs op onze matching days op het hoofdkantoor en ontdek zelf hoe het er nou echt aan toe gaat bij Albert Heijn.